Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
89.00
BINGE EATING 101

OVERWIN EETBUIEN EN VOEL VRIJHEID RONDOM ETEN

KOM ERACHTER WAAR DE EETBUIEN VANDAAN KOMEN EN HOE JIJ DE RELATIE TOT VOEDING, JE LICHAAM EN DE ONDERLIGGENDE KERN KUNT HELEN.

WELKOM!

Wat goed dat jij hier bent. De eerste stap is gezet, en vanuit deze eerste stap gaan wij samen aan de slag.  Check de video hiernaast waarin ik jou welkom heet en ga daarna aan de slag met de eerste module.

Meld je aan voor de privé Facebook groep en kom in contact met andere leden! Inspireer, leer en motiveer! We doen dit samen. Klik hieronder op het logo om naar de Facebook groep te gaan.

Ik wil eerst even zeggen dat ik het ontzettend goed vind dat jij hier bent. Jij hebt die eerste stap gezet, de eerste stap die vaak heel moeilijk is om te nemen. De eerste stap naar het erkennen dat er iets niet helemaal lekker gaat, dat je misschien wel last hebt van extreme eetbuien én daarbij de eerste stap naar het overwinnen van deze eetbuien. Daarbij wil ik ook nog aankaarten dat jij je niet hoeft te schamen.

Het is oké.

Het vergt van veel moed om hulp te zoeken en aan de slag te gaan.

Je bent niet gebroken, je hebt geen gebrek aan wilskracht.

Wat heb ik veel mensen horen zeggen dat zij het gevoel hebben dat zij het niet konden. Dat zij hun eetbuien nooit zouden kunnen loslaten. Dat zij het al 100 keer hebben geprobeerd, en doordat er zoveel pogingen waren gedaan werd het vertrouwen dat het ooit zou gaan lukken alleen maar meer in de kop gedrukt. Maar geloof mij, ik heb al honderden cliënten geholpen bij het overwinnen van eetbuien, honderden zijn jou voorgegaan, welke ook nooit hadden kunnen dromen van het feit dat zij geen eetbuien meer hebben. Zij zijn ook begonnen met de overtuiging dat zij het al zo vaak hadden geprobeerd om te stoppen. Zoveel pogingen. Zoveel onrust en angst. Geen vertrouwen meer naar de zoveelste poging.

Weet dat ik hier ben. Dat ik hier ben om te zeggen dat ook jij het kunt. Dat het geen gebrek aan wilskracht is. Dat het niets met wilskracht te maken heeft – het heeft te maken met BEGRIJPEN waar deze eetbuien vandaan komen. Het begrijpen en bewust worden van wat er in je brein gebeurd als je een eetbui hebt/de drang hebt naar een eetbui. Het gaat over gedrag, patronen en emoties.

Het gaat dus niet over eten. Het gaat over veel meer dan dat. Het gaat veel dieper.

En dat is ook precies waar wij mee bezig gaan in deze masterclass. Erachter komen waar de eetbuien vandaan komen, hoe het komt dat de eetbuien zijn gekomen en met deze kennis ervoor zorgen dat deze eetbuien niet meer nodig zijn. Een stukje educatie over emoties, gevoelens, en hoe het brein werkt. Daarnaast krijg je bij elk hoofdstuk een werkblad om mee aan de slag te gaan, zodat je ook handvaten hebt om daadwerkelijk van de eetbuien af te komen.

MODULES

1. EETBUI TRIGGERS

Hoe vaak ik wel niet hoor: ‘Er komt wel een tijd dat ik er klaar mee ben en ik ga beginnen’. Deze tijd komt niet zomaar op je pad. JIJ maakt de keuze om aan de slag te gaan. JIJ bent degene die dit moment creëert.

Niemand is er ooit echt klaar voor om te herstellen. Dit klinkt misschien niet heel hoopvol, maar dit is het wel! Het betekent dat jij er voor kiest. Dat als jij het echt wil, kun jij vandaag nog die eerste stap zetten.

2. Actie stappen

In dit hoofdstuk gaan we de actie stappen doornemen. Je vindt 6 stappen die jij kunt integreren – en ook weer een werkblad aan het einde van dit hoofdstuk om aan de slag te gaan.

3. FUNCTIE V/D EETBUIEN, ZELFAFWIJZING EN VREDE MET DE EETBUIEN

Duidelijkheid creëren waar de eetbuien jou bij helpen

Op het moment dat je duidelijkheid hebt gecreëerd waar de eetbuien jou mee helpen, weet je ook wat je nodig hebt en kun je een manier vinden hoe jij dit op een andere manier aan jezelf kunt geven.

4. BONUS: ZELFBEELD EN LICHAAMSACCEPATIE

Ik vind het belangrijk om ook het stukje zelfbeeld en acceptatie mee te nemen in deze masterclass. Veel van mijn cliënten met eetbuien wijzen zichzelf af, niet alleen omdat zij eetbuien hebben, maar in het algemeen – omdat zij  geloven dat zij niet mooi genoeg zijn, niet goed genoeg zijn. Daarnaast het continue afwijzen van spiegelbeeld wat ervoor zorgt dat de negatieve cirkel rond is.

5. AFSLUITING

Hoe gaan we de verandering vast houden? Hieronder een aantal tips:

DE BODYSCAN MEDITATIE

Een fijne meditatie om te doen zodra je merkt dat je onrustig wordt/bent. Om te doen voor het slapen gaan of als onderdeel van je ochtendroutine.

podcast: Openhartig over trauma, eetbuien en zelfliefde met jip de jongh

Meld je aan voor de privé Facebook groep en kom in contact met andere leden! Inspireer, leer en motiveer! We doen dit samen. Klik hieronder op het logo om naar de Facebook groep te gaan.

Intuitively you

Ga aan de slag met de online academy: Intuitively You.

In dit programma gaan wij werken aan een intuïtieve levensstijl. 

We beginnen in de kern met jouw huidige identiteit, overtuigingen, emoties en van daaruit werken wij door naar het creëren van een liefdevolle relatie tot voeding, je lichaam en tot jezelf.