Calorieën drinken.

‘Wil je een biertje? Of een wijntje?’ Ik kijk mijn vader aan en uit automatisme antwoord ik: ‘Nee doe maar een Spa rood’. Calorieën drinken was in mijn eetstoornis het ergste wat ik kon doen. De eetstoornis had de regel dat calorieën drinken zonde was. Niet nodig.
Hierdoor beperkte ik mijzelf en werd ik bang om uit te gaan, iets te gaan drinken met vriendinnen en te genieten van een cappuccino op een terras in het zonnetje.
Bovenstaande dingen zijn de momenten waar ik NU intens van kan genieten. Ik wist totaal niet wat ik miste toen ik nog in m’n eetstoornis zat en alleen maar groene thee en Spa rood durfde te bestellen.
Het is niet dat wat je besteld wat het probleem is, aangezien ik nog ook nog thee en spa rood bestel – het is de regel, de angst en de controle die erachter zit – want ik bestel nu zonder moeite een wijntje en drink elke dag een cappuccino (of 2). Het was de angst om aan te komen. De schijn controle over m’n gewicht die voortkwam uit de controle willen hebben omdat ik niet mezelf durfde te zijn.
De regels van de eetstoornis waar ik heilig in geloofde en als waarheid zag.
Ik heb deze om kunnen zetten, en dit heb ik gedaan door oefeningen te doen. Elke oefening die ik heb gedaan staat in mijn boek: ‘Een nieuw begin’. En van daaruit coach ik als ervaringsdeskundige, inspireer ik en maak ik mijn online programma: ‘Een nieuw begin 2.0’. Check m’n website voor meer info.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.