Blijf geloven in het licht

Hoewel voor je gevoel het leven je soms keihard tegenwerkt, je geen idee hebt waarom er weer een uitdagend hoofdstuk wordt opengeslagen en de weg van pijn en verdriet niet lijkt te eindigen – blijf alsjeblieft geloven in het licht.

Het komt áltijd goed. De meest donkere dagen zorgen ervoor dat je meer kunt genieten van het licht. Van het zonnetje wat op je gezicht schijnt en de warmte die je vol liefde en rust lijkt te omarmen.

Geef niet op. Nooit.

Leer van de pijn. Leer van het verdriet en de frustratie. Geef het een plekje.

Huil. Sla in een kussen. Schreeuw. Doe wat jou helpt om het eruit te gooien.

Praat erover met je vrienden, familie of met een coach. Wordt bewust van wat je voelt en waar het vandaan komt. Maar stap nooit, nooit meer naar de controle rondom voeding. Ga niet sporten om weg te lopen of zuip geen flessen wijn leeg om even niet te voelen.

Ja, dit werkt misschien voor een tijdje. Maar op lange termijn zal dit je alleen maar meer pijn geven.

Laat het er zijn. Het is oké. Pijn mag er zijn. Alle emoties mogen er zijn. Want als we de pijnlijke en negatieve emoties onderdrukken, zullen we ook de positieve en fijne emoties onderdrukken – zoals liefde en geluk. Deze heb je juist nodig om door te gaan.

Wees lief voor jezelf. Omarm jezelf. En als dit even niet lukt, oké – want het is soms lastig. Maar omarm dat gevoel ook alsjeblieft. 🤍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.