Ben je niet te jong om te coachen?

‘Ben je niet te jong om te coachen? Heb je daar niet meer levenservaring voor nodig?’.
Dit is een vraag die ik heel vaak krijg. Met priemende ogen word ik dan aangekeken. Ik voel mij dan uitgedaagd. Uitgedaagd om mezelf te verdedigen. Alsof ik moet bewijzen dat ik een goede coach ben door te overschreeuwen. Iets wat totaal niet bij mij past. Ja, ik ben nog maar 25 jaar. In deze 25 jaar heb ik ontzettend veel meegemaakt. Als jong meisje voelde ik mij al ‘anders’. Voelde meer. Zag meer. Was het luisterend oor van velen. Gaf adviezen. Coachen zit in mij. Iets wat ik doe vanuit mijn hart. Ik heb zeker opleidingen gevolgd en volg er nog steeds elk jaar een paar om bij te spijkeren. Maar in de kern ben ik coach. En een meisje van 25 jaar, die er soms jonger uitzien als ze schaterlacht omdat @deargoodmorning weer eens een grap maakt over foto’s maken midden op straat. Vanuit mijn ervaring met depressie, burn-out, eetstoornis, trauma van het verleden en het verzorgen van een zieke moeder – coach ik. Heb ik ontzettend veel geleerd. En hier kan ik jou en veel mensen mee inspireren en motiveren. Inspireren om te leven. Te motiveren om te kiezen voor onafhankelijkheid. Te kiezen om los te laten wat de maatschappij van jou verwacht. Om sterker in je schoenen te staan en álle shit die jou tegenhoud dit te doen los te laten. Jij bent sterk. En samen staan we sterker. ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.