Als we willen dat de kijk op schoonheid veranderd dan..

Als we willen dat de kijk op schoonheid veranderd, die van de maatschappij, media en het door de dieetcultuur gevoede ‘perfecte plaatje’ – zullen we ervoor moeten zorgen dat we hier niet meer naar kijken. Dat we onszelf niet meer voeden met dit soort beelden – en we ervoor zorgen dat we meer realistische beelden gaan zien.

Er zit 1 minuut verschil tussen deze foto’s.
Er zit 1 pose verschil tussen deze foto’s.
Er zit 1 andere manier van belichting verschil tussen deze foto’s.

Ik post nooit dit soort foto’s, maar mijn doel hiermee is dat ik jou veilig wil laten voelen om jezelf te laten zien in deze wereld. Álles van jezelf, zonder schaamte en afwijzing. En ik word echt helemaal gestoord van mensen die zeggen dat je het een doel zou moeten zijn om een dunne buik te hebben – in je buik zitten je organen die beschermd moeten worden. En überhaupt hebben deze ruimte nodig.

Je lichaam zal altijd terug willen/moeten gaan naar de vorm waarop het, het beste functioneert. Waarom zou je zo hard vechten voor dat plaatje, waar je uiteindelijk alleen maar verdrietiger en ongelukkiger van wordt?

– Meeste mensen laten niet alle hoeken zien op foto’s, niet de rollen in hun zij of maken geen foto’s zodra ze opgeblazen zijn
– Er bestaat geen goede foto kant, want elk deel van jou is perfect
– Door bepaalde poses aan te nemen, andere belichting te kiezen, de foto te editen, buik in te houden, adem in te houden – zie je er opeens heel anders uit
– Je zal er niet zo uitzien als mij, en ik niet zoals jou. En je lichaam veranderd. Altijd.

Herstellen van een verstoorde relatie tot voeding en/of een eetstoornis ziet er voor iedereen anders uit. Ik hoop dat je op je lichaam vertrouwt zodat jij naar een plek kunt werken die gezond is voor JOU.

Het belangrijkste is, is dat we minder gaan kijken naar iemands lichaam. Hoe groot of dun diegene is, wat voor maat iemand heeft of wat iemand weegt.

Daar gaat het niet om. Het gaat erom hoe iemand zich voelt, wat iemand denkt en gelooft over zichzelf. Over eten. Het lichaam.

Het gaat om vrijheid.
Het gaat om acceptatie.
Het gaat om respect.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.