Al mijn pijn heb ik op jou afgereageerd.

Ik geloofde altijd dat het lichaam alleen mijn uiterlijk was.
Dat ik het moest vormen in iets wat door de maatschappij geaccepteerd werd.
Het moest laten uithongeren, totdat ik dunner en dunner werd – zodat ik eindelijk geaccepteerd en geliefd zou worden.

Ik heb jou, mijn lichaam, zou slecht behandeld. Ik heb je eten ontzegt, terwijl jij zo hard aangaf dat je het nodig had. Ik heb je doen laten bewegen, hard doen laten sporten, terwijl je niet meer kon. Terwijl jij continue tekenen gaf van vermoeidheid. Ik liet jou in de steek.

Al mijn pijn heb ik op jou afgereageerd.

En toch ben je hier nog. Jaren nadat ik je zoveel pijn heb gedaan.
De benen die mij doen laten lopen, springen en rennen. Die mij brengen naar waar ik naar toe wil. Het pad doen laten lopen welke ik nu loop – waar ik zo dankbaar voor ben. Welke mij nieuwe plekken op deze wereld laat ontdekken.
Je heelt mij van een griepje. Je hart klopt wat mij in leven houdt. Mijn buik die mijn vitale organen beschermd. Mijn armen waar ik de lieve mensen om mij heen mee kan knuffelen. Met deze knuffels door al mijn cliënten kracht kan laten stromen. De ogen die mij het mooie van deze wereld laten zien en de mensen om mij heen waar ik zoveel om geef.

Jouw pijn. Jouw stem die ik zo vaak heb genegeerd. En telkens heb jij bewezen dat jij mij niet in de steek zal laten. Je hebt mij zo vaak aangegeven dat ik jou pijn deed – maar je hebt ook aangegeven dat jij er zal zijn.
Het ging er niet om dat ik jou ging vertrouwen, het ging erom dat jij mij weer ging vertrouwen.
Ik leef nu al een aantal jaren in vrede met mijn lichaam.
Bovenstaand heb ik een plekje kunnen geven. Het is iets wat ik soms nog wel eens voor lief neem – maar wat ik niet probeer te vergeten. Het feit dat mijn lichaam er is, altijd. Dat mijn lichaam z’n best doet om mij op een zo goed mogelijke manier te laten leven. Jouw lichaam doet dit ook. Het enige wat jij terug kan doen is het luisteren naar wat het nodig heeft, en dit geven. Want jouw lichaam is er voor jou. Altijd. 🤍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.