Als ik uit eten ga zorg ik ervoor dat ik diezelfde dag en die dag erna minder eet, meer beweeg en ik sla het toetje sowieso over.

Soms resulteert het erin dat ik juist doorsla. Ik kan m’n focus niet meer op de gesprekken houden maar alleen maar op het eten. Het lijkt wel alsof ik de enige ben die het brood vooraf weg werkt, en voor ik het weet zit ik aan een toetje wat binnen 1 minuut weg is. Ik baal en ben boos op mezelf, waarnaar als ik thuis ben nog een reep chocolade opvreet – ik heb het toch al verpest. Misselijk lig ik in bed. Morgen wordt het anders. Morgen ga ik minder eten, meer sporten en dit houd ik vol.

Een paar dagen later vind ik mezelf weer in deze cirkel.. het lijkt wel niet op te houden.. Herken je dit? Ik heb bovenstaande zelf meerdere keren gehad.
Gisteren had ik nog een kennismaking met een vrouw van 39 die in hetzelfde cirkeltje vast zat – en het moeilijk vond om te geloven dat je hier echt uit kunt komen.
Maar het kan. Ik ben het levende bewijs en veel cliënten van mij ook. Oh en het is lastig. Eng. Moeilijk. Kut.

Want we gaan ervoor zorgen dat je jezelf toestemming geeft om te eten, wat heel eng is. Want toestemming = alles eten wat ik mag = niet meer kunnen stoppen, in het begin. Maar juist deze toestemming zorgt er juist voor dat je rust creëert waardoor het niet meer zo spannend is om te bingen. Waardoor uiteindelijk eten maar gewoon eten is.

Je brein is opzoek naar een prikkel. En deze prikkel kan op een andere manier worden vervuld waardoor je het eten niet meer nodig hebt. Daarna gaan we de kern opzoeken, waar komt het vandaan? Wat ga je uit de weg? Hoe ga ik anders om met emoties?

En het accepteren van je lichaamsbeeld niet te vergeten! Angst rondom gewicht en aankomen overwinnen en erachter komen dat juist zodra je vrijheid creëert rondom eten, jij weer in je lichaam komt en hiernaar gaat luisteren – jij juist gelukkiger met jezelf en je lichaam gaat zijn dan ooit tevoren. ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.