De sporschool was mijn thuis. Ik werkte 40 uur als masseuse, en daarnaast zorgde ik ervoor dat ik elke dag mijn training van 2 uur voor of na mijn werk nog kon doen.
Ik at mijn maaltijden uit bakjes, zorgde ervoor dat ik alles afwoog en ik stond voor de spiegel om te kijken of mijn lichaam wel veranderde. Mijn ochtend routine bestond uit wegen, koffie drinken en kijken wat voor training ik moest doen die dag.

Ik voelde mij moe. Uitgeput. Geïsoleerd en eenzaam.

Er waren zeker mensen om mij heen, maar ik voelde mij eenzaam omdat het maar tot op zekere hoogte kon. Onzekerheid nam mij vaak over. De controle drang zorgde ervoor dat ik toch weer in die sportschool stond en etentjes afzei omdat ik deze niet kon tracken met Myfitnesspall.

Niemand wist mijn dagelijkse gevecht wat ik had met mijn lichaam, de onzekerheid als ik in de spiegel keek en de haat die ik voelde.
Niemand wist hoe graag ik ging eten met vrienden en de pijn die ik had als ik dat afzegde omdat ik het niet kon tracken.
Niemand wist dat ik meer wilde afvallen, grotere billen wilde maar toch weer niet blij was met het getal wat er op die weegschaal stond.
Niemand wist dat ik elke dag met voeding bezig was en dat dit het enige was waar ik over na kon denken.

Het enige wat ik wilde was mooi zijn.

En wat ik heb geleerd gedurende de weg in herstel was dat ik..
De drang had om erkend te worden.
En..
Dat ik verlangde naar verbinding en liefde.

Dat er patronen waren waar ik in vastliep omdat deze mij op een korte termijn zekerheid en controle gaven. Deze patronen waren een mechanisme om met angsten uit het verleden om te gaan. Om met de trauma’s die vroeger waren opgebouwd om te gaan..

Ik daag jou uit om iets dieper te graven. Dit is wat ik altijd met mijn cliënten doe.

Wat is de reden dat je bezig bent met afvallen, met je gewicht, sporten en met voeding? Wees eens eerlijk naar jezelf en kom achter de echte reden, die achter de drang zit. En misschien kom je er dan wel achter, net zoals dat ik erachter kwam, dat het veel meer met liefde, eigenwaarde en erkenning te maken heeft.

Het gaat niet om afvallen. Het gaat niet om je gewicht. Het gaat niet om het eten of sporten. Het gaat veel dieper. 🤍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.