Dankbaarheid

Dankbaarheid.

Zoals ik in mijn boek beschrijf: ‘Dankbaarheid is de kracht, en 1 van de sleutels tot vrijheid en geluk.’ Dagelijks schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben. Dit kan van mijn bed, mijn huis tot mijn vrienden en het werk wat ik mag doen, zijn.
Het is een ritueel geworden. Ik schrijf het op, en ik doe het gedurende de dag in mijn hoofd.
Het zijn voor mij de kleine dingen in het leven.
Een leuke middag met een vriendin, een mooi gesprek met een cliënt, zodra ik thuis kom in mijn huis, een leuk FaceTime gesprek, een wandeling in het park.

Momenten van dankbaarheid. Zelfs in mijn eetstoornis waren deze momenten er. Waren er genoeg dingen waar ik dankbaar voor kon zijn. En hoewel ik dat echt moest oefenen in die periode – werd het op een gegeven moment een ritueel waar ik een gevoel van rust en geluk uit kon putten.
De kleine dingen in het leven zorgen voor een groot gevoel van geluk – dit is wat ik heb ervaren de afgelopen jaren. In mijn herstel heb ik bewust gekozen voor een positieve instelling.
Überhaupt werd ik bewuster waardoor ik dus ook bewuster dankbaarheid kon oefenen, en stap voor stap dagelijks dankbaarheid kon voelen. En ja, ik weet hoe donker de dagen soms kunnen voelen. Hoe hard de buitenwereld soms kan zijn. Dat de ene dag soms zwarter lijkt dan de meest donkere dag in je leven.

Ik begrijp het. Maar soms moet je er bewust voor kiezen om je hoofd naar de zon te draaien. Om, alles wat zwaar en donker is, een plekje te geven en verder te kijken. Te vertrouwen dat het leven ook voor jou is en dat, zodra jij dankbaarheid oefent, jij meer positieve en mooie dingen aantrekt.

Dat juist de dingen waar jij van droomt – echt op je pad komen. Dit gebeurd alleen als jij er klaar voor bent. Zodra jij kiest om te vertrouwen op de golven van het leven en dankbaar kunt zijn met de kleine dingen. ✨ 📸 @doris.borghuis

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.